-
Junior Member
Hvala na savjetu i na izdvojenom vremenu. Pisacu Vam ako budem imao nekih nedoumica
-
živim u Novom Sadu i htela bih da počnem sa učenjem japanskog da li neko ima preporuku za školu, osobu i slično? Hvala unapred.
-
Chairman of the Bored
Dobrodosla na Forum.
Verovatno si procitala tred "Ucenje japanskog jezika". Za Novi Sad ili bilo gde u Srbiji, ne znam za native Japanese speakers koji su lokalno nastanjeni i da daju casove.
Znam za "gildu" prevodilaca, bas iz Novog Sada, koji Murakamija prevedu na srpski pre nego sto knjige budu prevedene na engleski. Sve te knjige imam. Mozda i daju casove, ne znam.
Studenti japanskog na Filoloskom fakultetu, kada diplomiraju, imaju otprilke znanje da rade jednostavne poslove, kao po robnim kucama.
Sa Internetom, ima na stotine ako ne i hiljade online nastavnika, nisu jeftini.
Nema ucenja japanskog bez citanja i pisanja. Jedan clan Foruma, on je sam naucio japanski do mere da dobije drzavnu stipendiju Japana i doktorira u Japanu, na japanskom. Takvi su toliko retki da mislim da je on jedan jedini koji je to ikada uspeo (jezik, struka mu je ionako bila vrhunska, tehnicke nauke, inzenjerstvo).