Другар је то полагао пре десет година, слабо се сећа, каже да мисли да је било лако.
Ја ти могу рећи генерално да су тестови такви да се за њих не спрема посебно. Све ти је то "или знаш или не знаш".
Тако је и са математиком, врло вероватно да је и ту у питању заокруживање.
Јапански и енглески су у потпуности на заокруживање једног од четири понуђена одговора.
Јапански је сличан као jlpt, слична питања и типови питања. Мало канђи и хирагана, мало вокабулар, мало граматика, мало разумевање текста, нема слушања.
Кад сам ја други и трећи пут полагао било је три теста А, Б, Ц, отприлике су одговарали jlpt 4, 3, и 2 нивоима (5 је најнижи, 1 је највиши ниво знања).
Ти реално не можеш ни овај 4 да прођеш (ако не знаш хирагану и катакану), али то није битно, поготово за додипломце, нити ту нешто пуно можеш да урадиш за пар месеци.
Енглески је сличан као и јапански, али има један тест. Вероватно је узор неки од оних тестова за студенте, toeic или ielts,
али нисам никад радио ни један ни други па да не лупам. Могуће је и да су мало променили систем, али то ти опет ништа не значи.
Послаће ти он мејл, али не верујем да ће ти то пуно значити што се тиче математике, искрен да будем.
Узми уџбенике из средње, прелистај, обнови мало знање, али немој да се оптерећујеш.
Ако ти он ипак каже нешто значајно напиши овде да остане, да могу и други да виде (само избаци његове личне податке).
У Цукуби је доста српских и уопште страних студената. Тај универзитет се ваљда нарочито бори да се интернационализује

Bookmarks