Ma,možda bi ih kupio ali sam pre mesec dana kupio piliće...17 kom.
Nisam ih kupio na vašaru već u selu.
Kod mojih poseta Fruškoj Gori ,u povratku svratim u neku seosku Fruškogorsku kuću, gde kupim domaćeg meda, sira, jaja..( sve su ređe takve seoske kuće)
Vidna je razlika između krupnih industrijskih uniformnih jaja iz prodavnice ( desno) i tih sitnih raznolikih (ali zdravijih) domaćih.
Kod takvih poseta vidim u seoskom dvorištu te živahne domaće kokoške ( pomalo i lete) .
I jednom prilikom vidim izlegli se pilići , par dana stari.
Kupio sam ih.
Bili su to još hladni dani.
Moja stara mati ih ušuškala pored peći i radijatora.
Hrani ih, brine se o njima..Donose joj životni elan i radost ( umesto gledanja toksičnog TV).
Slika od danas, mesec dana kasnije
To su sada već male živahne kokice.
Kad još malo porastu , da ne bude opasnosti od ptica grabljivica, mačaka, pacova...pustiću ih u moj mali voćnjak da slobodno uživaju i kljucaju biljke, crviće..
Uživaće u prirodi i suncu a one će nama dati zdrava jaja..
Nova zgrada Naučno Tehnološkog parka u kome je sada smešten (deo) FTN ( Fakultet Tehničkih Nauka).
Sa njegovog 4. sprata , koji još nije finiširan..
...pruža se pogled na grad, na novi šoping centar "Promenada", SPENS...Ni traga od vode i apokaliptičnih vesti ( iz prethodnog posta).Dole su radovi na izgradnji novog kružnog toka
U jednoj od učionica , sa lepim pogledom na grad, i stolicama za prisutne, bio je specijalan trenutak za nas, roditelje
Odbrana diplomskog rada
Nije baš kao u "naša vremena" kada su mentor i profesori bili skockani u odela
Upisana je ocena - 10, jer je i tema iz oblasti aplikacije pronalaženja jeftinih avionskih letova posebnim algoritmom, bila zahtevna.
Eto, završi se i ta etapa života.
Možda i najlepša .
A mi ga obeležismo , porodično, pomešanih osećanja, u "našem" omiljenom azijskom restoranu sa japanskim vrtom, uz šampanjac i ručak.
Slike mi šalje ćerka dok čeka let za Napulj.
Umesto proslave diplomskog u kafanama i restoranima ide se na put.
Uz kupljenu kartu Air Serbie sa fleksibilnim datumom leta ( morala je jer nije znala tačan datum odbrane) i doplatu od oko 2.000 din, smeśno, dobila je korišćenje londža.
Nisu rakovi i roštilj, ali može se pojesti kajgana, kobasica, nešto kao doručak, ali može se popiti npr. i italijanski šampanjac Proseco.
Velika je ekspanzija Air Serbie( uz pomoć države) ali i povećanje dugova.
Žestoka borba sa loukosterima a pre svega mađarskim Wizz Air ( ima već 69 letova iz BG i 4 stalna aviona) , iza koga stoji USA kapital, i čije širenje u Evropi me podseća
na ono što je radila i radi Air Asia .
Ne biraju se sredstva da se potisne Wizz Air pa se tako uvode nove linije identične , cene karata ide ekstremni nisko, a nudi se tako, uz smešnu doplatu, i upoteba londža.
Eto, toliko proputovasmo a nikad nismo bili u londžu.
I ova linija za Napulj je novootvorena od prošle nedelje.
Uz takvu borbu, i niske cene, povećava se i broj putnika u tranzitu a BG postaje hub,pa je polovinom Maja Air Serbia već uknjižila 2,5 miliona putnika a da letnja sezona nije ni počela.Cilj im je da 3, 5 miliona do kraja godine i čini se da će to biti nadmašeno a možda čak ugrožen i rekord JATa od preko 4 miliona negde pred 1990.
U Intervjuu za Tango 6 direktor Air Srbije Jirži Marek , pored nedavno obnovljene linije za Čikago govori o daljem širenju čak i na Aziju i najavljuje direktne letove za Južnu Koreju i Japan..
Bookmarks