Tek sad sam uśao u ovo.
Vidim one ruse, našli rezervni položaj u Srbiji ,pa se setih da pogledam te bagatelne cene stanova u BKK( za ne daj bože), ako pripuca i u Srbiji.
Kad ono - malo morgen!
Kaže, 80.000 € za 84 kv.m. u najskupljoj , centralnoj zoni, Bangkoka, između Rachaprasong/Chitlom i Lumpini parka !!?
Stan na 16 spratu Regent Royal Place 1, kondo- apartmanske zgrade, tačno uz Hansar kondo ,koji sam posetio u mojoj fazi interesovanja za stan u BKK.
Da je malo bolje googlao mogao je naći moj post , na ovom forumu, sa treda:"Bangkok sa 16 miliona ljudi najveće malo mesti na svetu" #45 od 16.03.2016 o stanovima u toj zoni
Dakle, taj stan tj. kondo, koji navodi, je izgrađen 1998 godine ( star je 25 godina) i tu je vlasništvo LEASEHOLD na 30 godina.Dakle za 5 godina - FAJRONT.
Kakvo vlasništvo, takva i cena.
U praksi moguće je da bi leasehold bio produžen ali bi verovatno Aussie doživeo taj fajront u svom životu.
Da ne pričam da tu nema nikakvog nasledstva za dete a da ne znam ni koja je stopa poreza na nasledstvo u Thai.
Ja sam , kao stranac,uvek gledao stanove iz Foreign Quote od 49% ali FREEHOLD, svoje vlasništvo.Mada i tu u budućnosti kada taj kondo bude oronuo i napušten , mislim da strancu ne bi mogao pripasti ni neki kvadrat zemlje od toga , ni za grob.
Dobro, možda bi Aussie kupio nešto jeftinije iz domaće Quote, knjižio ga na Thai ženu, ali tako su mislili i oni o kojima Yoyogi piše , koji su završili na ulici kad su dobili nogu u doope od Thai žena pa se sudarili sa Thai zakonima.
Što reče Yoyogi- njihova država njihova pravila a Aussie misli da će tu ( preko žene) biti svoj na svome.
Kada se poredi standardizovano, novi stanovi u BKK sa novim u BG ili polovni sa polovnima dobija se druga slika tj. cene su tu negde, slične, ili je malo skuplje u BG ( čak i sa ovako naduvanim cenama).
Bookmarks